Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că "guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României și au tras cu sete", iar asta este, pe scurt, ce a găsit ministrul Finanțelor în visterie. "DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. Fostul ministru Olguța Vasilescu îi dă replica și afirmă că ea a mai făcut o zi de închisoare pentru că a "văruit blocuri" în Craiova.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres (editat)

Rareș Bogdan a scris pe Facebook că ceea ce a dezvăluit ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, despre cifrele legate de buget ar trebui anchetat de DNA:

  • "Alo, DNA? Guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României și au tras cu sete. Asta e, pe scurt, ce a găsit Florin Cîțu în visterie. Sunt cele mai grave situații pe care le-am auzit în ultimii ani.
  • România trăiește printr-o minune, iar medicul a fost votul de la europarlamentare și faptul că președintele Iohannis și PNL au făcut totul pentru a demola Guvernul Dăncilă. Căci asta a însemnat semnalul dat după OUG 13 și 26 mai: „Scăpați-ne de PSD, să vină DNA!”
  • Numai că este exact cum am anticipat în perioada când eram jurnalist. Au pârjolit totul, au otrăvit fântânile. Nu mă bucur că am avut dreptate, dar nenorocirea e mai mare decât cele mai pesimiste estimări. Guvernul Dăncilă a fost un criminal! În al 12-lea ceas, pacientul a fost salvat. Dar nu va fi ușor. Iată, oameni buni, de ce încearcă Dăncilă să acapareze mințile românilor cu teme false, cu scandaluri la care aprinde focul de câteva ori pe zi: se teme că va plăti penal, așa ca mentorul ei! Încearcă să abată atenția de la dezastrul lăsat. Căci nu e doar incompetență aici, e mai ales ticăloșie.
  • Au făcut totul conștient, au tratat bugetul ca și când ar fi fost averea lor personală, iar pe cetățeni ca pe o masă de manevră. Nu există cuvinte destul de dure pentru a califica maniera în care PSD a devalizat visteria... Poate doar în codul penal.
  • Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Grețoasă de-a dreptul! Îl țineți minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Așa arăta Guvernul PSD. Mai avea un pic și ne strângea de gât pe toți!
  • Dezbatere cu interpusul unui grup infracțional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea și lovirea protestatarilor pe 10 august și i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Și îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!".

Fostul ministru al Muncii a reacționat, tot pe Facebook, spunând că ea a mai făcut o zi de închisoare pentru că a "văruit blocuri în Craiova":

  • "A ieșit și Rareș Bogdan să ne facă ticăloși și să ne amenințe cu pușcăria! Nu le-a luat mai mult de o săptămâna până să iasă și să ceară pușcarie pentru liderii PSD! De ce suntem ticăloși și penali? Pentru că am mărit veniturile românilor? Venituri pe care vor ei să le tăie și caută vinovații, ca să nu plătească politic?
  • Am mai făcut o zi de închisoare pentru că am văruit blocuri în Craiova! De ce nu aș face și pentru că am mărit salarii și pensii? Doar asta e România "normală" pentru Johannis și acoliții lui...”.

Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, spune că ce a găsit la Minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale. A găsit două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.