Maria Mădălina Turza, mamă a unei fetițe cu sindrom Down și președinte al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, a fost numită preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată joi în Monitorul Oficial.

Madalina TurzaFoto: Ambasada SUA la Bucuresti/ Facebook

Ea îl înlocuieşte pe Mihai Tomescu. Decizia de eliberare a acestuia din funcţie a fost publicată tot joi în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

"Vreau să ştiţi că pentru mine este o responsabiltate uriaşă pe care mi-am asumat-o după o decizie luată cu adânca înţelegere a ideii că servesc copiii şi persoanele cu dizabilităţi, cu toată buna credinţă a mea de om onest, mamă a unui copil cu dizabilităţi şi activist pentru drepturile omului de mulţi şi grei ani", a scris Turza, pe Facebook.

Ea a adăugat că vrea ca instituţia pe care o va conduce să "îşi dea la o parte zidurile".

"În momentele acestea de mare încărcătură pentru mine ca om şi ca profesionist, nu pot să vă spun decât că îmi doresc ca această instituţie să îşi dea la o parte zidurile şi să vă audă", a completat Maria Mădălina Turza.

Mamă a unei fetiţe cu Sindrom Down, Turza este preşedinte al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi şi a primit, în 2016, unul dintre premiile "International Women of Courage", acordate de Ambasada SUA la Bucureşti.