Deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu a trecut pe roșu sau pe galben, fiind oprit pentru un control de rutină, a declarat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, Claudiu Costea. Legat de faptul că, potrivit unor imagini difuzate de Mediafax, Rădulescu a pornit mașina și a plecat de lângă polițiști, care se aud spunând "Dați cu mașina peste mine", purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, Claudiu Costea a declarat la Digi 24 că "pur și simplu" Rădulescu a mutat mașina mai în față, din cauza prezenței unui jurnalist, "pe care a considerat-o incomodă".

HotNews.roFoto: Hotnews

"La data de 13.11.2019, în jurul orei 23.47, doi polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu in zona Piața Victoriei, au oprit pentru control un conducător auto, căruia i-au solicitat documentele, însă inițial acesta nu s-a conformat dispoziției polițistilor motivând ca în punctul de control se afla un jurnalist, astfel ca s-a deplasat câțiva metri, după care s-a oprit pe partea dreaptă, unde a înmânat polițiștilor documentele prevăzute de lege", a transmis Brigada Rutieră a Capitalei, joi, printr-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, Claudiu Costea, a declarat, la Digi 24, că "imaginile prezentate de Mediafax sunt un pic diferite de cum au stat lucrurile în realitate".

"Era un filtru în zona respectivă, conducătorul respectiv a fost observat și oprit de către colegii mei pentru control. Nu a demarat, cum au specificat ei, ci pur și simplu a mutat autovehiculul mai în față, pentru că a observat un jurnalist care filma. Colegii mei i-au solicitat documentele, acesta le-a prezentat, nu au fost identificate nereguli și au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ”, a declarat Claudiu Costea.

Cătălin Rădulescu declara, miercuri seară, pentru Mediafax, că îi știe din Curtea de Argeș pe polițiștii care l-au oprit și care îi sunt prieteni și că le-a spus că până nu pleacă jurnalistul, el nu vorbește. Reprezentantul Brigăzii Rutiere afirmă că "nu este vorba despre nicio prietenie" între Cătălin Rădulescu și cei doi polițiști care l-au oprit și că nu poate confirma dacă cei doi agenți sunt din Curtea de Argeș.

"Am discutat cu colegii mei, au spus că nu este adevărat ceea ce a susținut domnul deputat, pur și simplu ei și-au făcut treaba, au verificat documentele, au făcut verificarea cu aparatul alcooltest, nu au fost identificate probleme, motiv pentru care conducătorul auto a fost lăsat să plece".

El a mai afirmat că "pur și simplu" deputatul PSD "a mutat mașina mai în față", atunci când polițiștii îi verificau documentele. "Mașina a fost parcată un pic mai în față (...) pentru că domnul deputat a considerat că prezența jurnalistului a fost un pic incomodă. Deci polițiștii au mers și au făcut controlul un pic mai în față".

În filmarea difuzată miercuri seară de Mediafax se poate vedea cum deputatul Cătălin Rădulescu pornește mașina, în timp ce polițiștii se aflau lângă el. "Unde vă duceți? / Dați cu mașina peste mine!/ Domnul, rămâneți pe loc", îi spun polițiștii lui Rădulescu, iar acesta răspunde: "Nu stau cu presa de vorbă".

Întrebat la Digi 24 despre acest dialog, reprezentantul Brigăzii Rutiere a răspuns: "A avut un ton mai diferit, nu a fost unul corespunzator, și ulterior și-a cerut scuze pentru abordare. Le-a spus colegilor mei că a fost din cauză că în zonă se afla jurnalistul care îl filma, precum și un protestatar".