Aproape de două ori mai mulți oameni decedează în Statele Unite din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice comparativ cu cât se credea înainte, au precizat miercuri oficiali americani responsabili pentru sănătatea publică, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Așa numitele „superbacterii” îi alarmează pe experți din cauza ratei ridicate de creștere și răspândire. Pe baza unui raport privind riscurile la adresa sănătății, cel mai cuprinzător de acest tip din ultimii 6 ani, al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a determinat că anual în Statele Unite au loc 2,8 milioane de infecții cu bacterii rezistente la antibiotice, cauzând 35.000 de decese. Anteriorul studiu, publicat în 2013 raportase 2 milioane de infecții anuale, cu doar 23.000 de fatalități.

La nivel global oficialii responsabili cu sănătatea publică au avertizat în mod repetat de apariția bacteriilor și a altor microbi rezistenți la majoritatea antibioticelor disponibile pe piață, punând în lumină pericolul apariției și răspândirii rapide a unor boli infecțioase fără tratament.

Rezistența la antibiotice e cauzată de automedicație și folosirea excesivă a antibioticelor, care duc la evoluția bacteriilor.