Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia președintelui Iohannis de a nu merge la dezbateri în turul al doilea al prezidențialelor este una extrem de greșită. "Până la urmă, e o dovadă de respect, e vorba de a da răspunsuri jurnaliștilor și mai ales cetățenilor", spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă la Cluj cum comentează lipsa unei dezbateri televizate dintre candidații din turul al doilea la alegerilor prezidențiale, Kelemen Hunor a spus că dezbaterile sunt o formă de respect.

"E o decizie dramatică să nu mergi la dezbateri, este o decizie extrem de greșită. Nu poți refuza dialogul, nu poți refuzi participarea la dezbatere, până la urmă e o dovadă de respect, e vorba de a da răspunsuri jurnaliștilor și, mai ales cetățenilor, să arăți unde ești și unde vrei să ajungi dacă primești voturile lor. De aceea cred că este o decizie greșită, dar mai avem zece zile până la turul 2, cine știe?”, a declarat Kelemen.

Președintele Klaus Iohannis a respins marți ideea unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, candidata unui "partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”. "Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori”, a scris președintele, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, este vorba de "candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani”.

Prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă susține că președintelui Klaus Iohannis îi este teamă de o confruntare directă, spunând că ea are "răbdare" și "încă îl așteaptă". De asemenea, Dăncilă a distribuit pe Facebook postarea în care Iohannis a transmis că refuză dezbaterea cu "candidata unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”.