Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, spune că au fost oprite angajările de funcționari publici, urmând să fie organizate concursuri. Secretariatul General al Guvernului ar urma să propună în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Ionel DancaFoto: Hotnews

Angajările în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat în coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși, a scris Dancă pe Facebook.

Potrivit acestuia, au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei și al instituțiilor/agențiilor subordonate, urmând ca împreună cu Secretariatul General al Guvernului să propunem în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Ionel Dancă a mai spus că numirile politice în funcțiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului și la conducerea instituțiilor și agențiilor din subordine vor trebui să respecte aceleași principii de integritate și de profesionalism.

"Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituțiilor și a agențiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesioniști în domeniul lor de competență", a afirmat Ionel Dancă.