Cozmin Gușă, exclus marți din PSD, după doar două săptămâni de când a anunțat intrarea în partid, susține că se va reînscrie în PSD, după ce "va schimba" conducerea partidului. El spune că PSD nu se poate reforma cu Viorica Dăncilă în funcția de președinte.

Cozmin GusaFoto: Agerpres

"Decizia lor nu schimbă cu nimic determinarea mea de a reforma PSD-ul. Am multe funcții, patron la Realitatea, președinte al Federației de judo, de geopolitician cum sunt eu, nu vizez vreo funcție. Mă voi reînscrie după ce voi schimba această conducere. PSD-ul nu se poate reforma cu Viorica Dăncilă”, a spus Cozmin Gușă, la Realitatea PLUS.

El susține că după excluderea sa din partid a fost sunat de președintele organizației sectorului 1, Dan Tudorache, care i-ar fi spus că demersul nu ar fi unul statutar.

"Rămân alături de acest proiect cu reformarea PSD-ului. Cât de curând va veni altă conducere și probabil că voi reintra în partid. De altfel, m-a sunat Dan Tudorache, care e președinte al organizației sectorului 1 și mi-a zis că nu e statutar ceea ce s-a întâmplat și așa știu și eu. În sensul în care cel care te primește, ăla te și dă afara, la nivel de organizație. Adică ce au facut ei a fost un exces, pentru care, bineînțeles că am explicații, nu m-aș fi băgat eu în PSD ca să-l reformez dacă pacientul nu era bolnav. Am avut tot interesul să intru acum 3 săptămâni pentru că sunt în grafic, să-i aduc lui Dăncilă procente să treacă de Barna”, a adăugat Gușă, la România TV.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, după ședința CEx al PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Gușă, Ana Birchall și pe toți cei care au votat pentru Guvernul Orban.

În 28 octombrie, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, anunța, pe Facebook, că Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea TV, s-a reînscris în partid. La secţiunea comentarii, Tudorache a postat şi o fotografie cu adeziunea lui Cozmin Guşă, datată 28 octombrie 2019.

Cozmin Guşă a fost secretar general al PSD între 2001 şi 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase. După ce a demisionat din PSD, Guşă s-a înscris în Partidul Democrat. În 2004 a fost şef de campanie a lui Traian Băsescu.