Liderul deputaților PNL, Florin Roman, o acuză pe Viorica Dăncilă că a încălcat legea prin faptul că a omis să treacă în declarația de avere ceasul Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 karate și a cărui valoare de catalog este de 83.678 de lei (peste 17.600 de euro). În declarația de avere a prezidențiabilului PSD sunt trecute bijuterii din aur în valoare estimată la 5.000 de euro, dobândite în 2017.

Ceas Viorica DăncilăFoto: Hotnews

Florin Roman spune că ceasul Cartier Ballon Bleu cu care Viorica Dăncilă s-a afișat la conferința de presă a PSD, după alegeri, are o valoare de catalog de 83.678 de lei.

"Deși pozează într-un candidat sărac și cinstit ca ideologul PSD, Ion Iliescu, doamna Dăncilă nu pierde niciun prilej pentru a-și afișa opulența. În afara broselor care au făcut deliciul presei, a cerceilor cu diamante, extrem de scumpi pentru un român care trăiește din muncă cinstită, doamnă Dăncilă nu s-a sfiit să-și etaleze ceasul de lux placat în aur”, acuză Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Liderul deputaților PNL îi transmite Vioricăi Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune.

"Îi reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune prevăzută de Codul Penal. Rămane apoi ca doamna Dăncilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzuresti în lux? Ceasul de aur al doamnei Dăncilă inseamnă echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc mulți din cei cărora candidatul PSD la prezidențiale le cere votul! Păi cum vine asta, doamna Dăncilă?!”, a adăugat deputatul PNL.

El a atașat și fotografii cu ceasul fostului premier Viorica Dăncilă și cu prețul acestuia.

În ultima sa declarație de avere, depusă în septembrie, Viorica Dăncilă a menționat, la capitolul "metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă”, bijuterii din aur (inele, cercei, pandantive, brățări, broșe) în valoare de 5.000 de euro, dobândite în 2017.