Guvernul Orban nu vrea să-l păstreze pe Nelu Barbu în funcția de consul general la Shanghai, motiv pentru care va aproba în ședința de miercuri anularea actului prin care a fost numit. Reamintim că imediat după ce Guvernul a picat prin moțiune de cenzură, Viorica Dăncilă a decis numirea lui Nelu Barbu, pe atunci purtătorul său de cuvânt, în funcția de consul general. Tot în ședința de miercuri, Guvernul va abroga o altă Hotărâre privind schimbarea consului general la Milano. Miercuri va fi și ziua schimbării unor prefecți și subprefecți.

Nelu BarbuFoto: gov.ro

Mai exact, Guvernul are pe ordinea de zi hotărâre pentru abrogarea HG 746/2019 privind numirea lui Nelu Vasile Barbu în funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Shanghai, Republica Populară Chineză. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă a primit această funcție pe 15 octombrie. Fost jurnalist la B1 TV, Nelu Barbu a fost numit în 5 februarie 2018 în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului Viorica Dancilă.

O altă hotărâre este pentru abrogarea HG 565/2019 privind rechemarea lui Adrian Georgescu din funcțua de consul general la Milano şi numirea în locul său, în termen de cel mult 90 de zile, a lui Tiberiu Mugurel Dinu. HG 565/2019 este în vigoare din 9 august 2019.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află și schimbări din funcții ale unor prefecți și subprefecți.