Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a publicat pe contul său de Facebook listele cu angajații din instituția pe care o conduce, care au fost numiți prin diverse Consilii de Administrație, din 2014 până acum. Pe liste se află 46 de nume. Violeta Alexandru a mai spus că unii consilieri ai foștilor miniștri, numiți politic, nu s-au simțit obligați să renunțe la aceste consilii de administrație. În acest sens l-a dat exemplu pe Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Liei Olguța Vasilescu. "Am rezolvat eu lucrurile", a spus ministrul muncii.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE În replică, Vasilcoiu a spus că suspendarea a fost la cererea sa. "Scrie in dreptul meu, in documentul făcut public, nelegal, de ministrul Violeta Alexandru, ca sunt suspendat la cererea mea, deși mai aveam mandat, legal, pana in 2021!.", a spus Vasilcoiu pe Facebook. În documentul amintit apare ca fiind suspendat "la cererea funcționarului" începând cu 5 noiembrie.

"Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare. De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare. Am rezolvat eu lucrurile", a spus Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, 1.709 lei/lună este indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului. Pentru celelalte, Violeta Alexandru spune că a solicitat informațiile Ministerului Educației urmând să le publice.