Președintele Klaus Iohannis a respins marți ideea unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, candidata unui „partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori”, a scris președintele, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, este vorba de „candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani”.

„Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a adăugat Iohannis.

Președintele a adăugat că va avea, în perioada următoare, „dialog direct” cu „cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă” și va continua să meargă prin țară pentru a explica „proiectul” său. „România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor”.

PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puţin două dezbateri între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie.

Şeful campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, Dan Motreanu, a declarat, luni seara, că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se va merge pe mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile liberale şi cu cetăţenii, susţinând că o dezbatere cu Viorica Dăncilă nu trebuie să aibă loc deoarece nu aduce nimic în plus.