Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic, valabil în zonele de munte și în sudul Banatului de marți, ora 16.00, până joi, la ora 10.00. De asemenea, ANM a transmis o informare meteo în care anunță că urmează ploi, în general moderate cantitativ, în sud-vestul țării, de miercuri dimineață până joi seară.

Cod galbenFoto: ANM

Potrivit codului galben, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80...90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.

În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60...65 km/h. Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h, notează Meteorologii.

În informarea meteo se spune că, din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie, în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.