Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale în județul Maramureș, unde s-a clasat pe primul loc, cu 40,1% din voturi, în fața Vioricăi Dăncilă, în condițiile în care județul este condus din postura de președinte al Consiliului Județean de vicepreședintele PSD Gabriel Zetea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit rezultatelor BEC, citate de Mediafax, în județul Maramureș Klaus Iohannis a obținut 40,1% (68.567 voturi), devansând-o pe Viorica Dăncilă, care a înregistrat 20,7% (35.334 voturi), locul trei fiind ocupat de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 13,9% (23.727 voturi).

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, a obținut 7,9% (13.554 voturi), Mircea Diaconu, susținut de ALDE și ProRomânia, a primit 7,3% (12.568 voturi), iar candidatul UDMR, Kelemen Hunor, 3,6% (6273 voturi).

Județul Maramureș este condus din postura de președinte al Consiliului Județean Cluj de Gabriel Zetea, care este vicepreședinte al PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Începând cu anul 2016, după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare, județul Maramureș a dat 7 miniștri și secretari de stat: ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, ministrul Economiei, Gheorge Șimon, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.