În Vrancea, județ tradițional "roșu", condus de baronul PSD Marian Oprișan, prezidențiabilul PNL Klaus Iohannis a câștigat detașat, cu peste 40% din voturi, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Viorica Dăncilă are puțin peste 28% din voturi, iar Dan Barna a obținut puțin peste 10%, arată rezultatele provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) după centralizarea voturilor din toate secțiile.

Alegeri prezidentialeFoto: AGERPRES

Conform rezultatelor provizorii publicate de AEP după centralizarea voturilor din toate secțiile de votare, Klaus Iohannis a câștigat alegerile în 32 de județe și în diaspora, iar Dăncilă a câștigat în 10 județe.

Surprinzător, unul dintre județele în care Iohannis a câștigat detașat este Teleorman, județ tradițional "roșu", condus de baronul PSD Marian Oprișan. Aici, Iohannis a obținut 47,74%, Viorica Dăncilă - 28,17%, Dan Barna - 10,07%.

Datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după numărarea voturilor din toate secțiile de votare din țară și din diaspora, nu schimbă ierahia candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Klaus Iohannis conduce detașat, cu aproape 38% din voturi, Viorica Dăncilă a strâns 22,3%, iar prezidențiabilul USR-PLUS, Dan Barna, are aproape 15%.