Atmosfera a trecut de la optimism la pesimism, duminică seara, la sediul USR-PLUS, după ce cele două exit-poll-uri indică un tur doi al alegerilor prezidențiale între Klaus Iohannis, marele favorit, și Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD. La PNL atmosfera a fost relaxată, în condițiile în care singura necunoscută a fost cine va fi contracandidatul lui Klaus Iohannis în turul doi.

Raluca Turcan, la sediul PNLFoto: Hotnews

21:46 Klaus Iohannis a plecat de la sediul PNL, însoțit de Ludovic Orban. După declarațiile președintelui, susținătorii au început să plece. Din cauza ploii cei care au rămas s-au retras în sediu.

21:09 Dan Barna este vizibil supărat după anunțarea rezultatelor exit-poll

20:35 Klaus Iohannis a ajuns la sediul de campanie al PNL

20:33 Tensiune maximă la PSD, diferența dintre Dăncilă și Barna nu poate fi estimată deocamdată. Social-democrații vor aștepta rezultatele exit-poll-urilor împreună cu presa. Dăncilă va ieși la declarații însoțită de Olguța Vasilescu, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

Un pesedist a comentat: „Te culci cu Dăncilă, te trezești cu Barna”

Niciun lider PSD de anvergură nu a sosit deocamdată la sediu. Stănescu, Oprișan, Buzatu, Ciolacu și Firea nu au venit până la această oră la sediul PSD.

UPDATE 20:14 Dan Barna a ajuns la sediul de campanie, alături de soția sa, Olguța Dana Totolici. / Un USR-ist comenta: "Ne bate analfabeta aia".

UPDATE 20:13 Liberalii spun că nu au emoții în turul doi nici cu Dan Barna, nici cu Viorica Dăncilă

Care era atmosfera la USR-PLUS, în jurul orei 19,00

Atmosferă optimistă la sediul Alianței USR-Plus. Deocamdată puțini dintre liderii Alianței sunt prezenți la sediu, dar toți spun ca Dan Barna are șanse la locul al doilea, care îl duce în turul doi al alegerilor. La sediul Alianței sunt acum Dacian Cioloș, Claudiu Năsui și Ionuț Moșteanu, dar și soția lui Dacian Cioloș, Valerie. Toți sunt optimiști că Dan Barna și Viorica Dăncilă sunt umăr la umăr în exit-poll-uri, iar voturile din orele serii pot face diferența în favoarea lui Dan Barna.

În jurul orei 19.26, la sediul Alianței USR-Plus a venit și Cristian Ghinea, care spune că în următoarea oră și jumătate un partid ce nu exista acum 3 ani și jumătate poate lăsa PSD în afara turului 2. La sediul USR-Plus mai sunt și Cătălin Drulă, șeful de campanie, și deputatul USR Cristina Prună. Dan Barna se lasă așteptat.

Sediul PSD

Staff-ul de campanie al PSD este optimist și crede că Viorica Dăncilă va intra în turul doi, chiar dacă social-democrații cred că procente ale candidatei lor au fost luate de Alexandru Cumpănașu și Ramona Ioana Bruynseels. Tensiunea plutește însă în aer, având în vedere diferența mică dintre Dăncilă și Barna, pesediștii mizând pe rural. De asemenea, ei nu se așteptau la o prezență atât de mare în diaspora.

Viorica Dăncilă este împreună cu staff-ul de campanie la sediul PSD din Kiseleff din cursul dimineții, imediat după vot. Alături de ea sunt Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie, secretarul general Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

Sediul PNL

La sediul PNL atmosfera este una relaxată. Sondajele îl arată învingător pe președintele Klaus Iohannis, singura necunoscută fiind rivalul din turul doi, Viorica Dăncilă sau Dan Barna. În curtea PNL a fost pusă deja scena și un ecran uriaș, unde rulează imagini din campania electorală, probabil și discursul a fost scris.

Klaus Iohannis a venit la sediul de campanie la ora 12.00, a stat circa 20 de minute și a plecat fără să dea vreo declarație presei. Este așteptat din nou la ora 20.30. La sediul PNL se află liderii partidului, toată lumea este veselă, relaxată. Ludovic Orban și Rareș Bogdan vorbesc cu jurnaliștii și îndeamnă oamenii să iasă la vot.