Deputata USR Cristina Iurişniţi a fost reclamată duminică la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot pe care aplicase ştampila şi a postat acea fotografie pe Facebook. Ulterior, ea a șters acea postare și și-a cerut scuze, spunând că într-un moment de "euforie" și-a făcut public votul.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem o contestaţie din partea PSD, cu privire la apariţia pe reţeaua de socializare Facebook a doamnei deputat Iurişniţi Cristina, care a pozat buletinul de vot (...). Este în curs de soluţionare. (...) În plângere se cere retragerea fotografiei şi aplicarea de sancţiuni şi, în măsura în care este retrasă - probabil că au informaţii că a fost retrasă de pe site -, se cere aplicarea de sancţiune contravenţională", a declarat judecătorul Cristina Frenţiu, membru al BEJ, citat de Agerpres.

BEJ Bistriţa-Năsăud urmează să analizeze dacă, în acest caz, va fi sesizată Poliţia sau Autoritatea Electorală Permanentă, deputata USR riscând să fie sancţionată pentru continuarea campaniei electorale.

Între timp, Cristina Iurişniţi a şters acea postare de pe pagina sa de socializare, pe care a înlocuit-o cu o alta, la care a ataşat o fotografie în care introduce buletinul de vot în urnă şi mesajul: "Am votat pentru justiţie independentă, autostrăzi şi investiţii, depolitizare în şcoli şi spitale, meritocraţie, competenţă şi demnitate în România".

Ea spune că "dintr-o eroare tehnică si într-un moment de euforie" a făcut votul.

"Regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Am reparat imediat eroarea pe care o regret. În același timp nu pot sa nu remarc că avem legi electorale neclare și ușor interpretabile. Candidați din tot spectrul politic s-au plâns că acum campania se face în precampanie. Deocamdată respectăm cu toții normele în vigoare. Dacă va trebui să achit vreo amendă o voi face", a scris deputata USR.