Celebrul istoric rus a recunoscut că și-a ucis iubita, o fostă studentă, după ce a fost scos din apele unui râu având un rucsac în care se aflau brațele femeii, a spus avocatul său, potrivit BBC News. Bărbatul intenționa să se sinucidă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Și-a recunoscut vina”, a spus avocatul său, Alexander Pochuyev, acesta adăugând că bărbatul regretă crima și este cooperant. Sokolov le-a spus polițiștilor că a ucis-o pe tânără pentru că s-au certat, după care i-a tranșat trupul.

Istoricul din Sankt Petersburg intenționa să se sinucidă, costumat în Napoleon. De altfel, avocatul său susține că Sokolov s-ar fi aflat într-o stare de stres și a primit tratament pentru hipotermie, după ce a fost ”pescuit” din apele râului.

Oleg Sokolov, 63 de ani, era beat și a căzut în râu în timp ce încerca să scape de părțile din corpul femeii, relatează presa locală. Poliția a descoperit la domiciliul său trupul decapitat al tinerei de 24 de ani, Anastasia Yeshchenko.

Profesorul Sokolov este expert în istoria Franței, perioada domniei lui Napoleon, și a primit Legiunea de Onoare din partea statului francez.

Istoricul este autorul mai multor cărți despre Napoleon și a fost consultant pentru mai multe filme pe această temă. La unele dintre cărți a colaborat și iubita sa, Anastasia.

Amândoi au studiat istoria Franței și obișnuiau să poarte costume din epocă. Studenții îl desciru ca fiind un profesor talentat, care vorba fluent limba franceză și îl imita pe Napoleon, strigând-o adesea pe iubita sa cu numele soției împăratului francez, "Josephine".