Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor, a votat "pentru respect și pentru încredere” și pentru o țară care "va investi în două resurse importante: omul și natura”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kelemen Hunor a declarat, duminică, după ce a votat la secția din Primăria comunei natale Cârța, județul Harghita, că orice vot este foarte important, fiindcă înseamnă și legitimitate, dar și implicarea cetățenilor în treburile cetății.

"Am votat pentru viitorul României, pentru respect și pentru încredere, am votat pentru o societate și pentru o țară care va investi în două resurse importante, omul și natura, în educație și în protecția mediului și susținerea economiei. Sunt convins că astăzi va fi o prezență mare și eu spun să mergeți la vot și să votați, să alegeți cea mai bună soluție pentru România. Toată lumea să meargă la vot. Votul de azi este foarte important, de aceea eu cred că trebuie să meargă cât mai multă lume la vot. Orice alegere, orice vot este foarte important fiindcă înseamnă și legitimitate, dar și implicarea cetățenilor în treburile cetății”, a spus Kelemen.

La nivel național, prezența la vot, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, pentru ora 10.00, este de 6,89%, în timp ce în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014, prezența la vot la aceeași oră era de 6,55%.