Vladimir Putin a pledat sâmbătă pentru introducerea de noi reguli pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale, insistând pe luarea în considerare a unui nou cod de conduită de către experţi şi companii. 'Oricine care posedă inteligenţă artificială va avea avantaje competitive enorme'', iar Rusia trebuie să fie un lider în acest domeniu, a mai susținut el.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

''Aspectele sociale şi consecinţele utilizării inteligenţei artificiale sunt în prezent dezbătute în întreaga lume. Acesta este un subiect foarte important'', a spus Putin, într-o conferinţă desfăşurată la Moscova, transmite Agerpres.

Inteligenţa artificială este un termen ce reuneşte echipamente şi programe care pot învăţa, face estimări şi soluţiona probleme la fel ca fiinţele umane.

Computerele învaţă prin analizarea unor cantităţi imense de date. Influenţa inteligenţei artificiale asupra vieţii cotidiene este în creştere, dar în acelaşi timp reprezintă o resursă semnificativă, a mai spus Putin.

Moscova doreşte să-şi majoreze cota deţinută pe piaţa globală a inteligenţei artificiale de la 1-2% la 15% în următorii cinci ani.