Premierul Ludovic Orban a susținut, la finalul ședinței cu factorii de decizie de la Ministerul de Interne, că procesul de transmitere a materialelor electorale către secțiile de votare este în curs de finalizare și a făcut apel la manageri de spitale să transmită din timp cererile pentru urna mobilă astfel încât toți românii să poată vota la scrutinul prezidențial de duminică.

Ludovic OrbanFoto: captura B1 TV

”Din punctul nostru de vedere, lucrurile stau bine la cele peste 18.000 de secții. Sunt mobilizați 37.000 de angajați ai ministerului din toate armele, poliție, jandarmerie, poliția de froniteră, ISU. Este asigurată paza la toate secțiile de votare”, a declarat Orban.

El a precizat că procesul de transmitere a materialelor electorale la secțiile de votare era în curs de finalizare, doar în 8 județe și București el fiind încă în derulare.

”Am discutat de toate detaliile legate de organizare, de sigilarea secțiilor de votare. Readucem aminte că între orele 18 și 20 trebuie transmise toate cererile pentru urna mobilă. Atrag atenția managerilor de spitale să transmită cererile astfel încât toți românii să voteze. În linii mari, lucrurile mi se par foarte bine pregătite. Oamenii sunt la post și pregătiți să își facă datoria”, a mai spus el.

Referitor la votul din diaspora și la faptul cei care au optat pentru votul prin corespondență au primit și buletinul pentru turul doi, Orban a răspuns că este convins că cetățenii știu cum să voteze și că nu vor trimite buletinul pentru turul doi la primul tur: ”PSD contestă această procedură, aveau majoritate, trebuia să asigure o prevedere legală mult mai clară”.