Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului, ia serios în calcul posibilitatea de a intra în cursa internă a democraților pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din 2020, relatează BBC News. Fostul edil este îngrijorat de faptul că actualii candidați înscriși în cursă nu sunt suficient de buni pentru a-l învinge pe președintele în funcție Donald Trump.

Michael BloombergFoto: Captura YouTube

"Trebuie acum să terminăm treaba și să ne asigurăm că Trump este învins. Însă Mike este din ce în ce mai îngrijorat că niciunul dintre candidați nu este suficient de bine poziționat pentru a face asta”, a transmis un purtător de cuvânt.

În vârstă de 77 de ani, miliardarul este așteptat să își depună candidatura în cursul săptămânii, în Alabama.

În total, până acum s-au înscris în cursă 17 democrați, dintre care fostul vicepreședinte al SUA Joe Biden este creditat cu cele mai mari șanse de a-l învinge pe liderul de la Casa Albă, el fiind atacat și în scandalul Ucraina care ar putea duce la demiterea din funcție a lui Trump, ca urmare a procedurilor de punere sub acuzare demarate deja de Camera Reprezentaților.

Biden este urmat în cursa democraților de senatorii Elizabeth Warren și Bernie Sanders.

Unele sondaje de opinie au indicat faptul că Warren și Sanders nu ar avea șanse să îl bată pe Trump, în cazul în care ar obține nominalizarea din partea Partiului Democrat.