Facebook și-a prezentat joi investitorilor planul de a „proteja procesul democratic” în timpul alegerilor din 2020, incluzând și o serie de inițiative deja dezvăluite în octombrie, după dejucarea unei noi tentative rusești de a manipula opinia publică, relatează AFP.

Gigantul social media, pentru care alegerile prezidențiale americane din 2016 au fost un veritabil fiasco, plănuiește să lupte împotriva dezinformării și amenințărilor de ingerință străină, promițând să ofere o mai bună protecție pentru conturile candidaților și oficialilor aleși.
Se vizează întărirea transparenței, prin indicarea clară a celor care controlează paginile politice sau paginile mass-mediei de stat. Articolele și clipurile clasificate drept „știri false” de către jurnaliști independenți vor fi de asemenea raportate mai eficient.
Facebook își crește eforturile de a recâștiga încrederea publicului și a autorităților după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica în primăvara lui 2018. Firma britanică a recuperat datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, folosindu-le în campanii de manipulare politică, în special în Statele Unite în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.
Grupuri asociate Rusiei și guvernului de la Moscova sunt suspectate, iar câteva operațiuni similare au fost prevenite de Facebook de atunci.