Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a declarat, joi seara, că este convinsă că Adina Vălean va fi un comisar "bun", menţionând, totodată, că nu le va da voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României, pentru că, a spus aceasta, imaginea ţării este mai importantă decât lupta politică, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată într-o emisiune la România TV dacă Adina Vălean este o propunere "OK", Viorica Dăncilă a afirmat că au fost colege timp de nouă ani în Parlamentul European, că o cunoaşte foarte bine şi că o apreciază.

"Este un europarlamentar foarte bun. (...). O apreciez şi vreau să mai fac o precizare. (...). Pentru mine, imaginea ţării mele este mai importantă decât ceea ce se speculează politic sau decât lupta politică. A fost desemnată Adina Vălean - eu nu o să mă duc şi nu o să dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României. Pentru că bătălia trebuie să fie aici, în ţară, dar în afara graniţelor, în instituţiile europene, trebuie să arătăm solidaritate", a declarat Dăncilă.

Ea a precizat că nu o să-i pună "piedici" Adinei Vălean. "O apreciez pe Adina Vălean, ne cunoaştem foarte bine, am fost colege nouă ani de zile la Bruxelles, este un europarlamentar bun. Sunt convinsă că va fi un comisar bun. Nu o să fac ceea ce a făcut Rareş Bogdan sau ceilalţi când au venit şi au adus cele mai mari acuzaţii nominalizărilor pe care le-am făcut noi. Eu nu o să fac aşa ceva şi nu o să dau voie în partid să facă aşa ceva, pentru că imaginea noastră ca ţară ar avea de suferit, iar eu sunt un bun român şi nu o să fac niciodată un rău propriei mele ţări", a spus Dăncilă.

Liderul PSD i-a urat "succes" Adinei Vălean. Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.