Începând de joi, Ministerul Lucărilor Publice și Dezvoltării va publica plățile făcute, astfel încât primarii vor putea verifica pe site dacă au primit sau nu banii ceruți pentru facturile emise de constructori, a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. El a mai spus, la preluarea mandatului, că angajații din minister "înșurubați prin sistemul PCR, adică pile, cunoștințe și relații” sunt "invitați" să își găsească alte locuri de muncă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noul ministru a spus, joi, la preluarea mandatului, că în cele două zile de la învestirea Guvernului Orban a "abordat frontal problemele cu care se confruntă ministerul".

"Efectuarea plăților către unitățile administrativ teritoriate (UAT-uri) în vederea efectuării facturilor remise de constructori, lucru care s-a și întâmplat. UAT-urile au primit acești bani. Transparentizare - prin publicarea pe site-uri a tuturor plăților efectuate de către minister. Plățile efectuate vor fi afișate zilnic pe site-ul ministerului începând de astăzi. Plățile efectuate ieri au fost deja ridicate pe site. Toți primarii pot observa fără a fi nevoiți să mai dea un telefon la minister să vadă dacă au primit banii ceruți de dânșii”, a declarat Ion Ștefan, potrivit Mediafax.

Despre "înșurubații din minister prin pile și relații"

Ion Ștefan a mai afirmat, joi, că angajații care au fost "înșurubați” în Ministerul Lucrărilor Publice "prin sistemul PCR, adică pile, cunoștințe și relații” trebuie să își găsească un alt loc de muncă. "

"Aș vrea să le transmit tuturor primarilor gospodari din țară că activitatea ministerului se desfășoară fără conotații politice. Cetățenii conduși de primari fie din PSD, PNL, UDMR, nu trebuie să fie tratați după culoarea politică a primarului. Doresc o cooperare între autoritățile publice, mediul privat și mediul academic și să vorbim despre oportunități pentru cetățeni. Aș vrea să am un mesaj pentru angajații ministerului: vor găsi un sprijin în mine atât timp cât prioritatea lor numărul unu va fi munca în folosul cetățeanului plătitor de taxe. Cei care au fost înșurubați în structurile ministerului, prin sistemul PCR - pile, cunoștințe și relații, sunt invitați să își găsească locuri de muncă în altă parte”, a adăugat noul ministru.