Autoritățile de la Seul au deportat joi doi nord-coreeni după ce au descoperit că aceștia și-au omorât, în weekend, 16 colegi pescari, membri ai echipajului unei nave de pescuit, relatează Associated Press, preluată de Mediafax.

Nava de pescuit nord-coreeanaFoto: Captura YouTube

Conform cercetărilor realizate de autoritățile sud-coreene, cei doi bărbați, ambii cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, i-au omorât pe colegii pescari și au navigat căte Coreea de Sud pe parcursul weekend-ului.

Cei doi nord-coreeni au fost găsiți la sud de granița maritimă estică a Coreei de Sud sâmbătă, conform informațiilor transmise de Ministerul pentru Unificare de la Seul. Investigațiile ulterioare au dezvăluit fapta celor doi bărbați, care încercau să evadeze migrând către statul sud-coreean.

Coreea de Sud are o politică prin care nord-coreeni care vor să migreze către statul sud-coreean pentru a evita opresiunea politică din plan național și sărăcia economică, sunt acceptați pe teritoriul acesteia. Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean pentru Unificare a motivat alegerea de a-i trimite pe cei doi bărbați înapoi către Coreea de Nord în baza faptului că aceștia au comis infracțiuni grave și că nu pot fi apărați de autoritățile de la Seul.