Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea respinge criticile președintelui Klaus Iohannis și ale premierului Ludovic Orban, care au acuzat Guvernul Dăncilă că ”a golit finanțele publice”."Eu nu cred că ar trebui să stea pline conturile Trezoreriei", afirmă, la RFI, Gabriel Zetea, adăugând că "e totuși luna noiembrie".

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat despre afirmațiile premierului și ale președintelui privind despre moștenirea "dezastruoasă” lăsată de PSD, Gabriel Zetea spune că aude mereu "această placă" și că Guvernul nou instalat "ar trebui să se preocupe de guvernare, să vadă cum își implementează propriul lor program de guvernare".

"E luna noiembrie, totuși, să nu uităm. Eu nu cred că ar trebui să stea conturile pline ale Trezoreriei, că dacă vorbim despre investiții, trebuiau deja să fie cheltuiți banii respectivi, pentru că nu cred că poți să lucrezi în luna noiembrie și decembrie, se lucrează vara, așadar este normal să se cheltuie banii (...). Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului și să vedem ce pot să facă ei”, a declarat Zetea la RFI.

Atenționat că cifrele nu mint și că PSD a lăsat un deficit bugetar de 2,6% din PIB la nouă luni, social-democratul a răspuns: ”Este adevărat, cifrele nu mint, dar este sub 3%. Este la limită, dar nu este depășit. În următoarele două luni, pot să aibă grijă, astfel încât să nu depășească acest deficit. Marile investiții au fost deja plătite”.