Primarul PSD din comuna Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, le promite localnicilor, într-o filmare live pe Facebook, că le dă locuri de casă tuturor tinerilor, pe care îi roagă "din suflet" să meargă duminică la vot și să voteze "PSD și Viorica". El s-a filmat pe un teren viran unde pare că au loc lucrări, cu muncitori și utilaje. "Deci vă rog frumos votați PSD și Viorica! Vom vota cu inima PSD!", afirmă primarul, în timp ce le explică localnicilor că va face cale de acces pentru toate aceste case, "vreo 150".

Primar Slobozia BraduluiFoto: Captura YouTube

Ce le spune primarul localnicilor, în live-ul pe Facebook:

  • "Uite, tuburi pentru podețe, pentru locurile de casă, vom face intrări la fiecare drum și pentru aceste locuri de casă, vreo 150, facem calea de acces podețe.
  • (...) Am adus tuburi să facem podețe, uitați cum se lucrează. Uitați domnilor, cu ce se ocupă primarul la ora asta, să facem ceva pentru comuna asta (..) Uitați, domnilor, vom face cale de acces pe fiecare drum.
  • Sunt locurile de casă pentru comunitatea noastră romă. Bineînțeles că pentru cine solicită, nu facem discriminare
  • (...) Să vadă fiecare locuitor că se lucrează. Vom face drumuri, podețe
  • (...) Duminică, la votare, vă rog eu frumos! Care sustineți primarul votați PSD!
  • Din respect pentru mine, ieșiți la vot și votați PSD ca să demonstrăm tuturor că Slobozia Bradului votează cu inima!
  • Da? Deci vă rog frumos votați PSD și Viorica! Vom vota cu inima PSD!
  • (...) Deci vă aștept duminică la vot (...) veniți și votați oriunde în țară, în lume".

La un moment dat, potrivit imaginilor difuzate de Realitatea de Vrancea, primarul i se adresează unui localnic, căruia îi spune:

  • "La votare duminică! 25 de oameni să iasă la vot!. Uite, uite, unul din locurile astea va fi al tău, că ai familie
  • (...) Toți tinerii vor beneficia! Vă salut și vă iubesc!"

Ulterior, primarul a șters filmulețul de pe Facebook.

Dosar penal deschis de Poliție

Poliția din Vrancea a anunțat că s-a autosesizat în acest caz. "Poliția s-a autosesizat astăzi (miercuri-n.r.) în cazul unui reprezentant al unui partid politic. În acest dosar se fac cercetări pentru coruperea alegătorului”, a declarat pentru Mediafax Cătălina Murariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Vrancea.

Surse din Poliție spun că cel vizat în acest dosar este Iulian Dumitru, primarul comunei Slobozia Bradului.

Contactat de corespondentul Mediafax, primarul PSD Iulian Dumitru a spus că nu a fost informat de poliție cu privire la deschiderea unui dosar penal: "Nu am nicio informație”.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor este cuprinsă între 6 luni și 3 ani de închisoare.