Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, a nuanțat, la finalul ședinței de Guvern, afirmațiile făcute de Ludovic Orban despre programul de lucru de la Palatul Victoria. Ionel Dancă a spus că era un mesaj adresat miniștrilor și aparatului de lucru al acestora, menit să descurajeze practicile unor "sinecuriști care au poposit la diverse cabinete ale unor demnitari".

Ionel DancaFoto: Hotnews

"Sensul afirmațiilor a fost acela de a face un apel către miniștri și aparatul de lucru al acestora să arate implicare în activitatea Guvernului astfel încât să fie eliminate practicile unor sinecuriști care au poposit la diverse cabinete ale unor demnitari. Este o situație inacceptabilă că oamenii se fac că muncesc la nivelul acestor cabinete. Este o chestiune legată de motivarea, mobilizarea aparatului de lucru al fiecărui demnitar", a spus Ionel Dancă.

Reamintim că premierul Ludovic Orban spune că s-a întors marți seară, la 21.30, la Palatul Victoria și nu a găsit pe nimeni, el avertizând că atât timp cât ministrul sau premierul muncește, funcționarii trebuie să fie la serviciu. Orban le-a spus miniștrilor că trebuie să reorganizeze instituțiile, să schimbe ritmul de lucru, iar cei care nu muncesc să plece.

Citește Orban: Aseară m-am întors la guvern la 9.30 și nu mai era nimeni. Să înceapă curățarea instituțiilor publice. Aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere din funcții