Premierul Ludovic Orban a anunțat că noul secretar general al Guvernului este Antonel Tănase (47 ani). Acesta este liderul PNL Sector 3, un apropiat al lui Ludovic Orban. Tănase a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în perioada aprilie 2007- ianuarie 2008 când ministru era Ludovic Orban, și în perioada mai-decembrie 2012. Potrivit Pressone, firmele de contabilitate ale lui Antonel Tănase au avut mai multe contracte încheiate cu instituții de stat.

HotNews.roFoto: Hotnews

În perioada 2006-2007 a fost consilier al ministrului Transporturilor.

În perioada 2004-2008 a fost consilier general- Primăria Municipiului București. A fost președinte de Consiliu în perioada 2005-2007.

Este expert contabil, iar din 2012 expert evaluator de întreprinderi.

Este doctor în economie, diploma fiind obținută la Academia de Studii Economice în 2005, cu lucrarea "Politici de credit ale băncilor comerciale românești 1880-1916". Este licențiat în Istorie și în Finanțe- Bănci și Contabilitate.

Potrivit unui articol din Pressone din 2016, Tănase a obținut diverse posturi remunerate consistent în Consiliile de Administrație ale unor mari companii, precum RADET sau Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime.

A deținut trei firme de contabilitate: Cont Consulting & Services – care are contract inclusiv cu europarlamentara Ramona Mănescu –, TopFin Consulting SRL și Cont Consulting Servicii Audit SRL.

În perioada 2013-2014, firmele sale de contabilitate încheiaseră 15 contracte cu instituții cu capital de stat, precum Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Institutul Bancar Român sau SC Administrarea Domeniului Public București SA. Vezi aici mai multe detalii despre Antonel Tănase.