Europarlamentarul român Dragoș Tudorache, reprezentant PLUS, va fi raportorul Parlamentului European pentru Moldova în această legislatură. Tudorache este membru al grupului parlamentar european Renew Europe condus de Dacian Cioloș.

Dragos TudoracheFoto: Agerpres

Dragoș Tudorache a fost șef al Cancelariei premierului în prima parte a mandatului guvernului tehnocrat, apoi ministru de interne în același Guvern Cioloș.

”Republica Moldova și evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine atât în perioada în care am făcut parte din guvernul Ciolos, cât și din momentul apariției PLUS”, scrie eurodeputatul într-o postare pe Facebook.

”Cred că avem o datorie față de noi să fim ceea ce așteaptă Moldova de la noi. Și avem o datorie să ajutăm Moldova să devină un laborator de bune practici pentru integrarea europeană. Din poziția mea de raportor și de membru al Parlamentului European mă voi asigura că evoluția relațiilor cu Republica Moldova va însemna un parcurs european dedicat cetățenilor moldoveni”, a mai spus Tudorache.

Până acum, raportor al PE pentru Republica Moldova a fost politicianul lituanian Petras Auštrevičius, pus pe lista neagră a Moscovei cu personalități UE care nu au voie să intre în Rusia.