Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, marți, la preluarea mandatului, ministrului Justiției, Cărălin Predoiu, că îi revine sarcina de a îndrepta legile justiției - "masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament" - și de a pune Codurile penale în acord cu deciziile Curții Constituționale. El a spus că ar fi fost o reală catastrofă națională dacă ar fi continuat asaltul pesediștilor asupra Codurilor.

Klaus Iohannis, la preluarea mandatului la Ministerul JustitieiFoto: Presidency.ro

La ceremonia de la Ministerul Justiției, Klaus Iohannis i-a mulțumit Anei Birchall, care a deținut acest portofoliu pentru 6 luni, spunându-i că a apreciat că a fost "în contrasens cu conducerea Guvernului PSD și a partidului".

"Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit, că au fost situații critice în care dumneavoastră, ca ministru, ați fost în contrasens cu conducerea guvernului și a partidului care a dat acel guvern eșuat și am apreciat de fiecare dată această postură, o postură pentru independența justiției, si nu pentru niște politruci care au încercat să subjuge sistemul de justiție", a declarat Iohannis.

Noului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, Iohannis i-a transmis că îi revine sarcina de a îndrepta legile justiției și de a pune Codurile penale în acord cu deciziile Curții Constituționale.

"Avem legile justiției care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din parlament și bine că s-a schimbat această majoritate. Ele sunt în funcțiune, dar nu înseamnă cu sunt perfecte. Trebuie reluate discuțiile așa cum trebuia făcut de la început, împreună cu profesioniștii din sistem, cu GRECO, cu CE, cu politicienii de bună-credință. Unde au fost modificări bune să fie lăsate, unde au fost eronate, să fie corectate", a afirmat Iohannis.

În ceea ce privește Codurile penale, Iohannis a spus că "bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra codurilor penale" și că "ar fi fost o reală catastrofă națională dacă ar fi continuat acest asalt".