Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat marți pe premierul Ludovic Orban, în numele consiliului, trimițându-i o scrisoare în acest sens. Documentul a fost postat și pe twitter, fiind însoțit de un mesaj în limba română, în care înaltul oficial spune că mizează pe ”rolul pozitiv al guvernului său în sprijinul unității europene„.

Donald Tusk, discurs la AteneuFoto: Captura video

”Îl felicit pe Ludovic Orban pentru numirea sa ca Prim Ministru al Romȃniei. Contez pe rolul pozitiv al guvernului său în sprijinul interesului şi unităţii europene”, a scris Tusk, pe twitter.

Și preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat pe Ludovic Orban, a anunţat marţi Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, în conferinţa de presă cotidiană.

''Sunt convins că spiritul de la Sibiu şi dorinţa dumneavoastră pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continua să inspire acţiunile viitoare'', a declarat Jean-Claude Juncker, potrivit sursei citate.

Guvernul Ludovic Orban a fost învestit luni de Parlament. Tot luni, noul Executiv a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.