Sute de oameni au ieșit în stradă, la Madrid, pentru a protesta față de hotărârea mult prea blândă a Curții Supreme care a decis condamnarea pentru abuz sexual a 5 bărbați care au violat în grup o adolescentă de 14 ani, potrivit euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea Supremă i-a condamnat marți pe cei cinci bărbați la închisoare între 10 și 12 ani, precizând că agresiunea care a avut loc în 2016 nu se încadrează la viol pentru că victima, care era beată și inconștientă, nu ar fi putut să spună dacă este sau nu de acord să facă sex cu inculpații.

O decizie similară în așa-numitul caz Wolfpack (Haita de Lupi- n.red) a generat proteste masive în întreaga Spanie, anul trecut, în cele din urmă decizia judecătorească fiind însă schimbată la presiunea opiniei publice.

Protestatrii care au ieșit în stradă luni seara, majoritatea femei, au scandat: ”Nu este abuz, este viol!” și ”Ajunge cu justiția patriarhală!”

Judecătorul de caz a spus că atacul asupra adolescentei de 14 ani, din orașul Manresa, lângă Barcelona, a fost ”extrem de brutal”, și a fost comis împotriva unei minore aflate în stare de stres. Însă legea din Spania nu recunoaște violul decât dacă există urme de violență fizică și dovezi de intimidare a victimei.

Guvernul socialist a inițiat procedura de modificare a Codului Penal, modificări care vizează în special amendarea prevederilor legate de infracțiunile sexuale.