Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, că ordonanța de urgență pentru restructurarea Guvernului este în lucru, iar aceasta va fi adoptată în cursul zilei, în prima ședință oficială a Executivului.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

„Când este gata, încă nu am stabilit ora pentru că este în lucru ordonanță de urgență. Din cauza că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări. Și asta se pregătește, este în lucru ordonanță de urgență de restructurare a Guvernului. Dacă va fi gata, vom adopta ordonanță de urgență, dacă nu, imediat după prima ședința de guvern vom face o a doua ședința de guvern. Când este gata actul normativ și există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul proiectelor de acte normative, care este adoptată de guvern trebuie respectată și din cauza asta avem niște constrângeri legate de avizare”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre prima ședință de guvern.

Premierul Ludovic Orban a ajuns, marți, cu puțin înainte de ora nouă, la Palatul Victoria, însoțit de vicepremierul Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis va participa la preluarea mandatului unor miniștri. La prima ședință informală de luni seara a Guvernului Orban, care a durat în jur de două ore, au fost discuții despre programul de marți al noului Executiv, în special despre programul pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban urmează să îl aibă împreună.