Procurorul general Bogdan Licu a fost întrebat, luni, despre stadiul anchetei în dosarul caselor din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis, el spunând că se fac în continuare cercetări. "Colegii mei nu lasă nicio cauză în nelucrare”, a afirmat Licu.

Bogdan LicuFoto: Agerpres

"Dacă se întâmpla ceva, aflați", le-a spus Licu jurnaliștilor, întrebat despre stadiul anchetei în dosarul caselor președintelui Iohannis.

La insistențele jurnaliștrilor legat de trenarea cercetărilor în unele cauze, precum acest dosar sau TelDrum/Liviu Dragnea, procurorul general a spus: "Este o anchetă, se desfășoară, se efectuează activități (...) Colegii mei nu lasă nicio cauză importantă în nelucrare. Nici cele mai puțin importante nu sunt lăsate în nelucrare și se efectuează activități în toate aceste cauze. Asta am spus tot timpul: cel mai rău lucru pe care îl poate face un procuror este să lase o cauză în nelucrare”.

Soția președintelui, Carmen Iohannis a fost audiată la începutul lunii februarie la Parchetul General în dosarul privind imobilele familiei.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului General după ce Lumea Justiției a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu Radu Gabriel Bucșă și a soților Carmen și Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 - noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Președintele Klaus Iohannis declara că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat, iar dosarele au fost închise nu pentru că îi cunoaște pe procurorii Lazăr 1 sau Lazăr 2, așa cum acuza Liviu Dragnea, ci pentru că faptele nu există. Klaus Iohannis a afirmat că nici el și nici soția sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.