Premierul demis Viorica Dăncilă a spus, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, că așteaptă cu încredere votul din Parlament la învestirea Guvernului Orban. Ea a lansat un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului desemnat, Ludovic Orban, spunând că "aceștia insistă să instaleze la Palatul Victoria o echipă improvizată".

Guvernul DancilaFoto: gov.ro

"Vedem cum Guvernul propus de domnii Iohannis și Orban pornește cu stângul", a spus Viorica Dăncilă, criticându-l pe Ludovic Orban că nu i-a retras pe cei trei miniștri propuși care au obținut aviz negativ în comisiile parlamentare.

"Chiar dacă regulamentul parlamentar prevede că avizul acestor comisii este unul consultativ, e o problemă de responsabilitate asumată cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră (...). Consider că avizul negativ pentru 3 miniștri propuși pentru portofolii importante ar fi trebuit să-i dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri de miniștri. Dar nu - după ce au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu prioritățile românilor, Klaus Iohannis și PNL insistă să instaleze la Palatul Victoria această echipă improvizată. Orice argument politic adus de acești domni pentru a nega evidența nu este decât o dovadă în plus a amatorismului cu care vrea să guverneze România", a declarat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern, care ar putea fi ultima a Cabinetului său.

"Așteptăm votul colegilor parlamentari cu încrederea că vor pune în prim-plan soarta țării și a românilor", a adăugat Viorica Dăncilă.