McDonald's l-a concediat pe directorul executiv Steve Easterbrook după ce acesta a avut o relație cu una dintre angajate. Potrivit companiei, relația a fost una consensuală, însă contravine politicii firmei.

Steve EasterbrookFoto: Hotnews

Într-un email trimis personalului, omul de afaceri britanic a recunoscut relația și a declarat că a fost o greșeală, potrivit BBC News. "Având în vedere valorile companiei, sunt de acord cu decizia conducerii și cred că este timpul să merg mai departe”, a declarat el.

Easterbrook, 52 de ani, care este divorțat, s-a angajat pentru prima oară la McDonald's în 1993, ca manager la Londra. Este președinte-director general al companiei de restaurante de tip fast-food din martie 2015.

El va fi înlocuit de Chris Kempczinski, care a deținut până acum funcția de președinte executiv al diviziei McDonald's SUA.

Compania a fost criticată vehement pentru politica de salarizare, în condițiile în care Easterbrook a câștigat în 2018 nu mai puțin de 15,9 milioane de dolari, sumă de 2.124 de ori mai mare raportat la salariul mediu al unui angajat McDonald's (7.473 $).