Leo Iorga, fost vocalist al Compact a murit sâmbătă, a anunțat, pe Facebook, cel care i-a fost coleg în celebra și populara formație românească, Adi Ordean. Leo Iorga ar fi împlinit la începutul lunii viitoare 54 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Colegul meu de trupa LEO IORGA a plecat spre o lume mai buna...DUMNEZEU SA-L IERTE Va ramane in inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Ordean pe Facebook.

Citește și:

Iorga s-a luptat mult timp cu o boală gravă și în ultima perioadă a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București. În februarie anul acesta, familia sa a făcut o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta să continue tratamentul la o clinică din Hamburg, după ce cântărețul a primit vestea recidivării tumorii la singurul plămân rămas. În 2011, Leo Iorga a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămâni.

Leo Iorga a început să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului "Ioan Slavici". Până în 1985 colaborează cu grupul "Pacific". În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară"; "Erata".

Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept "formula de aur a Compactului".

Din 1997 până în anul 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobiță Stoica, Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3. Din 2003 a cântat alături de Pacifica.