O macara de mare tonaj a căzut peste o mașină aflată în mers, în care erau patru persoane, incidentul având loc pe o stradă din centrul Bucureștiului. Un bărbat a rămas încarcerat, pompierii intervenind pentru a-l scoate din autoturism. Imaginile de la fața locului arată că pe macara este numele companiei de construcții Apolodor, ”unul dintre cei mai importanti jucatori pe segmentul demolarilor”, potrivit prezentării de pe pagina de internet a firmei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un braț dintr-o macara a căzut, sâmbătă dimineață, peste o mașină aflată în mers, pe strada Matei Millo,din Sectorul 1 al Capitalei, scrie Mediafax. În urma incidentului, patru persoane au fost rănite, între care șoferul e în stare critică la Spitalul Universitar.

ISU Bucureşti a transmis că bărbatul rămas încarcerat (șoferul, n.r.) în autoturismul peste care a căzut braţul unei macarale a fost extras, este inconştient, intubat şi a fost transportat la Spitalul Universitar. Ceilalţi trei bărbaţi care se aflau în autoturism au fost și ei transportaţi la spital, doi la Spitalul Floreasca şi unul la Spitalul Universitar, informează Agerpres.

UPDATE 16.15 Primăria Capitalei: ISC și ISCIR fac verificări în cazul macaralei căzute pe mașină

Lucrători au ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) și ai ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) fac verificări, sâmbătă, în cazul brațului de macara care s-a prăbușit peste o mașină în care erau patru oameni, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei, potrivit Mediafax. Situația a fost semnalată și inspectorilor de muncă.

Primăria Capitalei a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care arată că macaraua aparținea unei societăți care desfășura lucrări de demolare a unei clădiri private.

„Macaraua prăbușită aparține unei societăți private care desfășura lucrări de demolare a unei clădiri private, conform unei autorizații emise de către Primăria Municipiului București. Lucrările la imobilul unde a avut loc accidentul sunt realizate de către antreprenor pentru o societate comercială”, arată PMB.

După incident, la fața locului au fost sosit lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) și ISCIR pentru verificări, iar situația a fost transmisă către ITM, pentru verificări, potrivit Primăriei Capitalei.

UPDATE 14.15 Fotografii cu șantierul și cu utilajul căzut au fost publicate pe Facebook:

UPDATE 14.03 Primarul Sectorului 1 a declarat că cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să explice de ce a căzut această macara. ”Autorizaţia de demolare există, este emisă de Primăria Capitalei, deci din punct de vedere legal avea toate hârtiile. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii vor putea să ne spună mai multe în legătură cu dezechilibrarea macaralei”, a afirmat Daniel Tudorache.

UPDATE 11.42 Raed Arafat a precizat că în autoturism erau patru persoane, nu trei, cum arătau informațiile inițiale. Una singură dintre acestea este în stare gravă, a precizat secretarul de stat într-o intervenție la Digi 24.

UPDATE 11.40 Victima din autoturism a fost scoasă și dusă într-o ambulanță, unde a fost intubată și va fi dusă la spital.

Incidentul a avut loc pe strada Matei Millo, în jurul orei 11.00, potrivit Digi 24.

La fața locului au fost trimise forțele de pompieri din subunitatea cea mai apropiată, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.

Când salvatorii au ajuns la fața locului, două persoane erau deja în afara autoturismului, iar una în interior, în stare de semi-conștiență, a adăugat acesta.

”Am înțeles că este o lucrare de demolare pe o proprietate privată”, a declarat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache. ”Acolo este o zonă protejată, autorizația înțeleg că a fost emisă de Primăria Capitalei”, a spus edilul. ”Toate actele le vom verifica în următoarele ore”, a mai spus Tudorache.

Amintim că, în luna iunie a acestui an, două schele folosite pentru reabilitarea blocurilor au căzut pe bulevardele Regina Elisabeta și Știrbei Vodă, aflate tot în centrul Capitalei.