Vlad Voiculescu a reacționat la rândul său, într-o postare pe Facebook, față de comunicatul difuzat de Primăria Capitalei ce respinge acuzațiile sale potrivit cărora primarul Gabriela Firea a cerut ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea Primăriei „să fie făcute pierdute”.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

„Este exclus” acest lucru, a susținut PMB în comunicat, amenințând că îi va „acționa în judecată pe toți cei care lansează sau colportează astfel de calomnii”.

Anterior, tot într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și candidat la Primăria Capitalei la alegerile locale de anul viitor, a scris că a aflat „din surse credibile” că primarul general Gabriela Firea „a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea Primăriei să fie făcute pierdute”. El îi roagă pe „toți angajații (funcționarii sau nu) din toate instituțiile din subordinea Primăriei să nu dea curs unor cerințe ilegale și imorale”.

La postarea lui Vlad Voiculescu a comentat și fosta șefă a Departamentului juridic al ASSMB, Nicoleta Lavinia Coțofană. „Domnule Voiculescu, aflu că mi-au sigilat biroul, ridicat laptopul. Mă refer la biroul în care se regăsesc documentele din Gomoiu si au dat afară experții angajați de ASSMB, cei care au descoperit ilegalitățile”, a scris aceasta.

Vlad Voiculescu scrie vineri seară pe Facebook că răspunsul dat de Gabriela Firea prin comunicatul PMB conține doar „fumigene” și face din nou apel către noul premier si noul ministru al Sănătății „să trimită Corpul de Control la instituțiile asupra cărora planează suspiciuni - dar cel puțin la ASSMB, la Spitalele Gomoiu, Foișor și Sf. Maria”.

Referitor la afirmația PMB potrivit căreia „este exclus ca documente de o asemenea importanță, așa cum sunt dosarele achizițiilor publice, să poată dispărea peste noapte”, Vlad Voiculescu întreabă: „Dar plângerea penală către DNA unde este, doamna primar? Cum s-a făcut pierdută până când doamna pe care ați dat-o afară să o facă publică? Dar cu raportul Corpului de Control al Primului Ministru ce s-a întâmplat, doamna primar? Unde a fost până să aflăm de la Libertatea că vă cerea să recuperați un prejudiciu? Ne spuneți că nu se pot face pierdute documente când tocmai asta pare că s-a petrecut?”.

Vlad Voiculescu cere în final Direcției Naționale Anticorupție (DNA) „să se autosesizeze asupra aspectelor discutate pe larg în spațiul public. Doamnelor, domnilor procurori, există un raport al Corpului de Control al Primului Ministru care trebuia să ajungă de mult la dumneavoastră. S-a pierdut puțin pe drum, vă spune doamna primar general pe unde și de ce. Știe dânsa”.