​Poliția Gorj a început o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu care ar viza neraportarea infecțiilor nosocomiale, mai mulți medici fiind chemați la audieri, potrivit Radio Târgu Jiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Gorj, Victor Țuhașu, a spus pentru Radio Târgu Jiu că se fac cercetări pentru infracțiunea de neglijență în serviciu.

La rândul său, consierul județean PNL Victor Banța susține că există un document în care se menționează prezența a zeci de infecții într-o anumită secție, dar într-un alt răspuns dat de conducerea Spitalului Județean se precizează că nu există vreo infecție de acest fel.

"Există un referat în care se constată zeci de infecții într-o anumită zonă a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba despre o secție unde au loc intervenții chirurgicale, dar nu secțiile Chirurgie I și II. Este o secție unde se lucrează cu bisturiul, cu aparatură minim invazivă și unde sunt expuși atât bolnavii, pacienții, cât și personalul medical. Văzând acel referat eu am solicitat un document în baza Legii nr. 544 cu toți indicatorii statistici. Mi s-a dat un răspuns din care rezultă că în zona respectivă au fost zero infecții nosocomiale“, a declarat pentru Gazeta de Sud Victor Banța, consilier județean și fost prefect al județului Gorj.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este administrat de Consiliul Județean.

Gazeta de Sud menționează că Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost amendat săptămâna trecută de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru condițiile necorespunzătoare din magazia unde erau depozitați reactivii pentru laboratorul de analize.