Cristian Tudor Popescu i-a explicat în direct lui Cosmin Prelipceanu, joi seara, la Digi 24, cum ar fi trebuit să facă interviul cu Gabriela Firea, reproșându-i ziaristului că și-a subestimat invitata și nu s-a pregătit pentru emisiune.

Prelipceanu si CTPFoto: captura Digi24

Prelipceanu a încercat să înceapă discuția spunând că întotdeauna a ținut cont de părerile lui Cristian Tudor Popescu, pe care l-a numit „maestru”.

„Vă rog frumos să nu mă numiți maestru, eu nu am discipoli”, a replicat cel supranumit CTP.

Cosmin Prelipceanu a argumentat că în orice interviu nu este interesat cum „iese” el ci să se vadă „cine e ăla din fața” sa. „Pun întrebări și ascult, e aici de făcut un dozaj, e adevărat”, a continuat el.

„Păi nu l-ați arătat”, a continuat CTP. În fața argumentelor pe care a continuat să le invoce Prelipceanu, Popescu a spus la un moment dat: „Dacă dvs sunteți împăcat eu nu vreau să vă stric această liniște zen”.

CTP a explicat însă câteva „lucruri care țin de vechimea” sa „în meserie”:

  • „Ați subestimat-o pe doamna Firea. E cel mai alunecos, veninos și pervers personaj care poate fi invitat dintre politicienii momentului.
  • Nu v-ați pregătit pentru a îi pune întrebări țintite în legătură cu activitatea primăriei
  • A condus această discuție, a vorbit despre ce a vrut ea, tot timpul”
  • Minciuna sfruntată, aia pe care a practicat-o aici pe post, la dvs

Acesta a prezentat și „metodele” folosite de Gabriela Firea într-o emisiune:

  • împroașcă cu vorbe, revarsă un puhoi de vorbe continuu asupra celor din platou
  • în clipa în care celălalt încearcă să deschidă gura accelerează puhoiul ca să nu deschidă gura
  • autovictimizarea, uneori dusă la absurd

Cristian Tudor Popescu a invocat și interviul pe care Gabriela Firea l-a oferit joi lui Bogdan Chiriac, unde a cerut inclusiv să i se dea un pumn pentru a nu sări „haterii” să critice modul în care s-a făcut interviul.

„Dvs pe lângă Bogdan Chiriac erați niște investigatori feroce, FBI”, a ironizat din nou CTP, în opinia căruia Bogdan Chiriac a avut următoarea atitudine: „Doamnă primar general vă rog să-mi permiteți să-mi dau două palme în semn de omagiu față de dvs”. „Probabil e o spanky girl”, a mai comentat CTP.

În opinia sa, atacul declanșat de Gabriela Firea la adresa lui Carmen Uscatu și a Oanei Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viața este legată de intenția sa de a candida pentru un al doilea mandat la Primăria București.

„Ați văzut un PSD-ist, până la ultimul membru, unul singur care să ia poziție față de acea abjecție a doamnei Firea? Aici e vorba de copii bolnavi de cancer”, a continuat CTP.

„Obiectivul a fost să-l atace pe Voiculescu. Mă adresez tuturor PSD-știlor din țară: Sunteți lași și abjecți pentru că nu ați spus un cuvânt” la atacul lansat de Firea față de cele care construiesc, din donațiile românilor, spitalul oncologic pentru copii.