Curtea de Apel București a respins solicitarea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene și a Curții Constituționale în procesul în care a contestat noua conducere a PSD stabilită la Congresul organizat după încarcerarea sa.

Liviu Dragnea (foto arhiva)Foto: Facebook

Magistrații Curții de Apel București au respins cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, precum și pe cea de sesizare a CCR în dosarul în care fostul lider social-democrat contestă noua conducere PSD stabilită la Congres, potrivit Mediafax. Decizia este definitivă.

Procesul a ajuns la Curtea de Apel București după ce Liviu Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului Bucureşti. În 9 august, Tribunalul a respins cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere a partidului. În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD, a încuviinţat modificările de statut şi a respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a susţinut, în cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti prin intermediul avocaţilor săi, că, având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis o fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că filiala PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.

Cealaltă situaţie juridică invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formaţiunea politică se regăseşte în ipoteza juridică în care conduita "PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman" între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, "ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”.

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD la Congresul extraordinar al partidului din 29 iunie, când a fost modificat și statutul PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.