Extrema-dreaptă din Spania și-ar putea dubla scorul în alegerile anticipate din 10 noiembrie, potrivit unui sondaj publicat de presa locală, scrie Reuters. Este pentru a patra oară în 4 ani când spaniolii sunt chemați la urne.

Partidul de extremă-dreapta Vox ar putea câștiga 44 de mandate față de cele 24 deținute în prezent, din totalul de 350 de locuri în Parlament. Ultimele alegeri parlamentare au avut loc în 24 aprilie.

În acel scrutin, Vox a devenit cel mai mare grup parlamentar de extremă-dreaptă de când Spania a ieșit din regimul dictatorial al lui Franco și s-a reîntors la democrație (1975).

Potrivit sondajului, socialiștii lui Pedro Sanchez conduc în ce privește intențiile de vot, însă cu un număr foarte mic de mandate față de scrutinul din aprilie. Astfel, nici stânga, nici dreapta nu vor reuși să câștige suficiente procente pentru a deține majoritatea.

O nouă rundă de alegeri parlamentare va fi organizată în 10 noiembrie, anunța în septembrie Pedro Sanchez, după ce nu a reușit să obțină votul de învestire ca premier ca urmare a scrutinului din 24 aprilie.