Curtea Constituțională a amânat din nou miercuri pronunțarea asupra sesizării ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a ajuns la șefia Senatului cu sprijinul PSD și provocând scandal în partidul său, ALDE, care tocmai rupsese coaliția de guvernare cu PSD.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

CCR a amânat pronunțarea până după alegerile prezidențiale, respectiv pentru 27 noiembrie, scrie Mediafax. Este a doua amânare a judecătorilor CCR cu privire la această sesizare.

În 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedinte al Senatului cu 73 voturi "pentru", în timp ce Alina Gorghiu de la liberali a obținut 59 de voturi.

Meleșcanu a ajuns la șefia Senatului cu susținerea PSD și în pofida voinței propriului partid, care a avut alt candidat și care tocmai rupsese alianța de guvernare cu PSD. Ulterior, Meleșcanu a fost exclus din ALDE și a anunțat că va contesta în instanță decizia.

În 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu a fost ales la conducerea Senatului. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu l-a propus atunci pentru această funcție pe Ion Popa. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.