Deputatul Marian Ionuţ Stroe, propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Orban, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat. Decizia a fost luată cu 18 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 8 abţinere.

Audieri in ParlamentFoto: Hotnews

La audieri au participat premierul desemnat Ludovic Orban şi Raluca Turcan, nominalizată pentru funcţia de vicepremier.

Ionuț Stroea declarat că speră, ca la finalul mandatului său, ministerul să nu mai aibă doar rolul de a plimba banii dintr-o parte în alta, ci să fie folosiți, la fel cum fac americanii în finanțarea activităților sportive.

„Vreau ca la finalul mandatului meu, Ministerul Tineretului și Sportului să nu mai aibă simplul rol de a aduce bani dintr-o parte-n alta și să înceapă o politică de stat în adevăratul sens al cuvântului”, a afirmat Ionuț Stroe, în debutul audierii.

Deputatul PNL a adăugat că activitatea Ministerului Tineretului și Sportului a fost pusă în plan secund, fiind nevoie de o schimbare de paradigmă și „să începem să gândim ca americanii”. „În Romania sunt oameni care întreabă de ce finanțăm activitățile de tineret sau de ce statul dă bani în sport. Am auzit lucrul asta în dezbateri publice. Prin activitatea de tineret si sport obținem un beneficiu social cert, face parte din procesul de formare a viitorilor adulți ai țării, mă refer la educație, sănătate, participare civică. Americanii au un lucru pe care îl folosesc și eu, un dolar investit în sport iți economisește 3 dolari în sănănate”, a conchis Stroe.

Vedeți în video-ul de mai jos audierea ministrului Ionuț Stroe: