Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune, referitor la consultantul artistic al Teatrului German de Stat care a căutat adresa de mail a lui Moliere, pentru a clarifica chestiuni legate de drepturi de autor, că aceasta nu va mai rămâne în funcţie. "Nu pot să cred! Nu pot să-mi imaginez că voia să comunice cu acel Moliere", a reacționat Robu.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Nu ştiu, nu am auzit. Nu pot să cred! Nu pot să-mi imaginez că voia să comunice cu acel Moliere (scriitorul francez - n.r.). Mă voi apleca asupra cazului. Nu va mai fi consultant artistic dacă se confirmă ce spuneţi dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.). Cum Dumnezeu să fie consultant artistic? Să fim serioşi!", a afirmat Nicolae Robu într-o conferință de presă, întrebat despre noul consultant artistic al teatrului, Elisa Covaci, care voia să afle adresa de mail a lui Moliere pentru o corespondenţă pe tema drepturilor de autor, scrie Agerpres.

Informaţia a apărut în presa locală, după care secretarul de stat în Ministerului Culturii Ion Ardeal Ieremia i-a cerut primarului Nicolae Robu, pe Facebook, să clarifice situaţia conducerii de la Teatrul German Timişoara, instituție aflată în subordinea primăriei.

"Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizaţi un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii. Distinsa din imagine (...), consultant artistic (Dumnezeule Mare!) acolo, cerea adresa de mail a lui Moliere pentru o corespondenţă pe tema dreptului de autor. Sau, mă rog, daţi-i-o dumneavoastră, dacă o aveţi", spunea Ion Ardeal Ieremia.

Contactată de Pressalert.ro, Elisa Covaci n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière, dar a ţinut să precizeze: "Informaţia e puţin greşită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite”.

În prezent, conducerea Teatrului German de Stat Timişoara este asigurată printr-un interimat, întrucât pe rolul instanţei se află un proces între primărie şi fostul manager, care a câştigat într-o primă instanţă cauza cu administraţia publică locală.

"Trebuie să se termine procesul, pentru organizarea unui concurs pe postul de director. Este un proces pe care l-a dorit un individ lipsit total de caracter (fostul director - n.r.), deşi se ştie bine că eu i-am propus să fie director interimar până se organizează concursul, aşa cum scria în ordonanţă. Dincolo de faptul că a câştigat în instanţă, în legislaţie scrie că se cere 'diplomă de licenţă în domeniu', nu 'preocupări şi proiecte'. Sentinţa trebuie respectată. Eu nu am vrut conflicte cu nimeni, (...) dar unii trăiesc detaşaţi în conflicte. Le convine o astfel de situaţie, nu lucrează nimic, se bazează pe o victorie în instanţă şi pe încasare de sume importante fără muncă", a explicat, marţi, primarul Nicolae Robu.