Marcel Vela susține că după ce se va instala ca ministru la Interne va face o analiză a activității lui Raed Arafat și dă termen pentru finalizarea acesteia o lună. În plus, spune Vela, speră să nu-l mai găsească în minister pe ofițerul care înjură în timpul intervenției de la Colectiv, așa cum reiese din imaginile recent publicate.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Întrebat dacă își va asuma o măsură fermă în cazul lui Raed Arafat, având în vedere intervențiile din Apuseni și de la Colectiv, Marcel Vela a răspuns că „ orice răspuns legat de acest subiect să fie dat într-un mod concret, serios și autorizat și motivat după ce voi face o analiză la minister”. „Dacă aș da acum un răspuns cred că nu m-aș ridica la nivelul unui ministru care dorește să fie un manager obiectiv și profesionist care respectă legea în fruntea acestui minister” a spus Vela, care a fost audiat marți în Parlament.

El a precizat că va face „foarte repede analiza”.

”Să zicem că în prima săptămână se cunoaște structura ministerului, apoi se face comisia de analiză care are nevoie de o saptămână două, eu zic că în maxim o lună de zile avem un răspuns oficial. Auditul poate fi cu oameni din sistem, să știți că sunt oameni de ispravă. Sau poate fi extern”, a declarat Vela.

El a mai spus că, după votul din Parlament, va avea discuții cu toată conducerea ministerului, inclusiv cu Raed Arafat.

Legat de faptul că există un video filmat în noaptea tragediei de la Colectiv care nu a ajuns la procurori, ministrul desemnat a spus că speră ca ofițerul care înjură să nu mai fie la minister.

”Am simțit o dezmăgire în primă fază, iar apoi o revoltă. Pot să vă spun că pe acel domn care a înjurat sper să-l nu-l mai găsesc la minister. Acel domn, omul care a fost și care salvează vieți, să spună un lucru de asemenea anvergură dramatică și urâtă și vulgară, nu mai are ce căuta în minister”, a spus Vela.

Citește și:VIDEO Ion Marcel Vela, ministrul desemnat pentru Afaceri Interne, a primit aviz favorabil în comisii / Vrem să desecretizăm dosarul 10 august - UPDATE