Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare în care avertizează că, de marți, ora 14.00, și până vineri, ora 10.00, va fi o vreme deosebit de rece, cu ninsori la munte și precipitații mixte mai ales în zonele deluroase.

Temperatura de inghetFoto: pixabay.com

În intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece. În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului, mai notează meteorologii.

Prognoza pentru București:

Marți - miercuri

Valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară, astfel că maxima va fi de 17...18 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8...10 grade.

Miercuri - joi

Vremea se va răci semnificativ, temperatura maximă urmând a fi de 9...10 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (cu viteze la rafală în jurul a 45 km/h) amplificând senzația de rece. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Joi - vineri

Vremea va fi închisă și deosebit de rece – temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă în jurul a 2 grade. Îndeosebi ziua temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări (cu viteze la rafală de 45… 50 km/h) amplificând senzația de rece.