Procurorii italieni i-au comunicat oficial lui Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, că este cercetat pentru ucidere din culpă în urma accidentului pe care l-a provocat în septembrie, soldat cu decesul unui tânăr, potrivit Digi 24. Mario Iorgulescu este internat într-un spital din Italia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procedurile au fost desfășurate de procurori italieni la solicitarea colegilor lor de la Parchetul Capitalei, după ce aceștia din urmă au emis un ordin european de anchetă. Practic, un procuror italian a mers la clinica unde este internat în prezent Mario Iorgulescu și, constatând că starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat, i-a comunicat oficial că are calitatea de suspect în dosarul penal deschis la București, după accidentul pe care l-a provocat în septembrie. Mario Iorgulescu este cercetat pentru ucidere din culpă și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a unor substanţe interzise.

În 8 septembrie, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias după ce a provocat un accident rutier. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a pierdut atunci controlul volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu avea o concentrație 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Național de Medicină Legală.

În 23 septembrie, medicii de la Spitalul Elias anunțau că, la cererea familiei și contrar recomandărilor cadrelor medicale, Mario Iorgulescu a fost transferat la un spital din Italia.

Tot atunci, Parchetul Tribunalului București a anunțat că Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, iar ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate. Procurorii spuneau că au mers la spital și au încercat să îi aducă la cunoștință acestuia acuzațiile, dar nu au reușit din cauza stării critice de sănătate a fiului șefului LPF.